Privacy beleid

Deze rubriek beschrijft de gedragslijn van All Car Rent en All Car Lease wanneer zij persoonsgegevens verwerkt. Zij past deze handelwijze zowel toe op geïnformatiseerde als manuele gegevensverwerkingen.

Verwerking van de persoonsgegevens van bezoekers, gebruikers, klanten en bestuurders van onze diensten en website.

Wie verzamelt de gegevens?

 

All Car Rent nv, Frans de l’Arbrelaan 61, 2170 Merksem (Antwerpen – België), BE0446.124.576 en All Car Lease nv , Frans de l’Arbrelaan 61, 2170 Merksem (Antwerpen – België), BE0446.123.586 verwerkt de informatie die zij ontvangt via de formulieren op onze website, via electronische post (mail) en bij het afsluiten van een huurcontract.  U kan ons steeds bereiken via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Welke gegevens verzamelen wij?

 

De gegevens die wij verwerken zijn noodzakelijk voor de uitvoering van een verhuurovereenkomst waarbij U een betrokken partij bent (als huurder of bestuurder van het gehuurde voertuig) of die wij nodig hebben om de nodige maatregelen te nemen vooraleer U de verhuurovereenkomst afsluit.  De gegevens zijn ook noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of onze gerechtvaardigde belangen te behartigen.  Dit heeft vooral betrekking tot de schadegevallen, verkeersovertredingen,…

 

Dit gebeurt steeds om uw reserveringsverzoeken te verwerken, de diensten die U ons vraagt te kunnen uitvoeren en alle operationele zaken die het gevolg zijn van een door U afgesloten huurcontract.  Uw persoonsgegevens worden in geen geval verwerkt voor commerciële doeleinden.

 

Deze gegevens ontvangen wij rechtstreeks van U.  Als de gebruiker bepaalde, onontbeerlijke gegevens weigert mee te delen, dan kan het gebeuren dat wij het verzoek niet kan afhandelen.

 

Met wie delen wij gegevens?

 

Persoonsgegevens worden enkel doorgegeven aan het personeel dat de verzoeken behandelt. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan personen buiten ons bedrijf wanneer dat nodig blijkt te zijn voor de behandeling van uw verzoek.

 

Wij delen uw gegevens niet met derden behoudens de gegevens noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of om uw en/of onze gerechtvaardigde belangen te behartigen.  Uw gegevens kunnen gedeeld worden met verzekeraars en hun makelaars in het kader van een schadegeval met het door U gehuurde voertuig of een bijkomende verzekering, met overheidsorganisaties ter afhandeling van verkeersinbreuken, met pechbijstand en/of takelbedrijven in het kader van bijstand, met garages in het kader van de afhaling van een voertuig,…

 

Hoe worden de gegevens beschermd?

 

Schriftelijke gegevens worden niet alfabetisch bewaard.  Ze maken integraal deel uit van een huurcontract en worden enkel bewaard bij het betreffende contract.  Daarom worden bepaalde gegevens ook telkens opnieuw gevraagd wanneer U een huurcontract afsluit.

 

De persoonsgegevens die elektronisch worden opgeslagen kunnen wel opgezocht worden.  Ze worden op eigen servers opgeslagen die lokaal staan.  Ons netwerk is enkel lokaal en niet op afstand toegankelijk.   Er worden geen gegevens buiten Europa verwerkt.  De gegevens krijgen een SSL encryptie.

 

In het geval van een beveiligings- of datalek  om U, naar beste kunnen, om U daarover zo snel mogelijk te communiceren alsook de toezichthoudende overheden (Privacycommissie) te informeren omtrent de (vermeende) oorzaak van de lek, de eventueel mogelijke gevolgen, de voorgestelde oplossing, de ondernomen maatregelen, de contactgegevens voor de opvolging en de partijen die hierover werden geïnformeerd (toezichthouder)

 

Bij een inbreuk over veiligheid waaruit mogelijks een risico kan voortkomen voor de rechten en vrijheden van de natuurlijke personen, zullen wij dit melden aan de toezichthoudende autoriteiten, zonder onredelijke vertraging en, indien mogelijk, uiterlijk 72 uur nadat wij er kennis van hebben genomen.

 

Hoe lang worden gegevens bewaard?

 

De gegevens van een contract worden gedurende de looptijd van het contract en dan bewaard samen met de afsluitende factuur en dit volgens de wettelijke bewaartermijnen voor boekhoudkundige gegevens. 

Boekhoudkundige stukken: Wettelijke bewaartermijn van 10 jaar na afhandeling.

Huurdossiers : Wettelijke bewaartermijn van 10 jaar na afloop van het huurcontract.

Verzekerinspolissen : Wettelijke bewaartermijn van 3 jaar na afloop van de polis.

 

Wat zijn uw rechten?

 

Elke persoon wiens gegevens worden verwerkt, kan zijn persoonlijke gegevens inkijken, ze laten verbeteren of, indien hij daar goede redenen voor heeft, ze laten verwijderen. Hij stuurt hiertoe een brief met een kopie van zijn identiteitskaart naar het hoger vermelde adres, of stuurt een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het betreft alle gegevens die wij niet nodig hebben om aan onze wettelijke vereisten te voldoen of om onze en uw rechten te vrijwaren.

  1. Recht op inzage/toegang

U hebt het recht om toegang te vragen tot uw informatie en deze in te kijken. Ook mag U bekijken hoe uw gegevens verwerkt worden.

 

  1. Recht op rechtzetting

U hebt steeds het recht om na inzage bepaalde persoonsgegevens te laten verbeteren, aanvullen of wissen.

 

  1. Recht om te worden vergeten

U hebt het recht om volledig uit al onze systemen en databases gewist te worden.

 

  1. Recht om klacht in te dienen

U hebt steeds het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie wanneer U vindt dat de persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verzameld en verwerkt worden.

 

  1. Recht om toestemming in te trekken

Elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.

 

  1. Recht op beperking van de verwerking

U hebt het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens (tijdelijk) te beperken.

 

  1. Recht op overdraagbaarheid

U hebt het recht om uw persoonsgegevens aan en andere verantwoordelijke over te dragen.

  1. Recht om zich te verzetten tegen beslissingen op basis van geautomatiseerde verwerkingen

U hebt het recht om de automatische profilering te laten uitschakelen.

 

Social Media

Onze firma is ook aanwezig op de social media.  De gegevens die U daar achter laat zijn volledig op eigen risico.  De aanwezigheid op social media is zuiver voor publicitaire doeleinden en SEO (Search Engine ptimalisation) zodat onze website beter gevonden wordt.  Geen van de gegevens die U hier achterlaat worden door ons verwerkt.  U dient zich te richten tot het privacybeleid van de betreffende social media aanbieder.

.

Gebruik van cookies

Zoals vereist door artikel 129, 1° van de Wet elektronische communicatie van 13 juni 2005 willen wij de bezoekers van onze websites informeren over het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op de harde schijf van de computer van websitebezoekers worden gezet. Ze bevatten informatie zoals bijvoorbeeld de taalvoorkeur van de surfer , zodat hij die informatie niet opnieuw moet ingeven bij een volgend bezoek aan dezelfde website. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Als u niet wilt dat een website cookies op uw computer plaatst, kunt u uw browser zo instellen.

Hoe zet u cookies uit?

Als u cookies wenst te blokkeren, kunt u dat voor de door u gebruikte browser doen.

 

Hou er wanneer u cookies uitschakelt wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen misschien niet mooi zullen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zult kunnen gebruiken. Hieronder vindt u een lijst van de soorten cookies die onze  websites gebruiken.

 

Absoluut noodzakelijke cookies (type 1) (Functionele cookies)

Deze cookies zijn absoluut noodzakelijk, opdat websites en hun functies correct functioneren. Zonder deze cookies kunnen bijvoorbeeld diensten, zoals de ordertool  niet worden gebruikt.

Naam: has_js

  • Doeleinde: ondersteunt javascript . Dit cookie test de browseromgeving om te zien of de browser een bepaalde functie ondersteunt.
  • bewaartijd: sessie

Naam: Elgpersist

  • Doeleinde: zorgt dat een gebruiker tijdens een transactie steeds op dezelfde backend-server terechtkomt, waar de applicatieve sessie bekend is. Als dit cookie niet gebruikt wordt, kunnen transacties niet correct/betrouwbaar uitgevoerd worden.
  • bewaartijd: sessie

Naam: _cfduid

  • Doeleinde: De cookie identificeert beveiligd webverkeer ten bate van het content netwerk Cloudflare
  • bewaartijd: 1 jaar

Naam: _templates/e4jeasyhiring/css/Style_red.less

  • Doeleinde: De cookie wordt gebruikt door E4J – Vik Rent Car module die wij gebruiken voor uw boeking te registreren.  De informatie wordt omgezet in een mail.
  • bewaartijd: sessie

Naam: _templates/e4jeasyhiring/css/Style_red.less:timestamp

  • Doeleinde: De cookie wordt gebruikt door E4J – Vik Rent Car module die wij gebruiken voor uw boeking te registreren.  Deze cookie zorgt voor de tijdstempel. De informatie wordt omgezet in een mail.
  • bewaartijd: sessie

 

Functie-cookies (type 2)

Deze cookies stellen ons in staat om het comfort en de prestaties van websites te verbeteren en stellen verschillende functies ter beschikking. Zo kunnen taalinstellingen in functie-cookies worden opgeslagen.

Naam: _gat

  • Doeleinde: Deze cookie houdt geen user informatie bij, het stelt onze website in staat het aantal requests te limiteren op doubleclick.net
  • bewaartijd: sessie

Naam: _UUID

  • Doeleinde: Deze cookie genereert een random ID. Uw voorkeuren en locatiegegevens worden opgeslagen.
  • bewaartijd: sessie

Naam: _zlcmid

  • Doeleinde: Deze cookie wordt  gebruikt om gebruikers ID's, apparatuur en voorkeuren op te slaan.Wij gebruiken Zopim live chat om onze bezoekers direct in contact te brengen met onze verhuurdienst.  Chat staat niet actief, bericht wordt omgezet in een mail.
  • bewaartijd: 1 jaar

Naam: _zte

  • Doeleinde: Deze cookie wordt  gebruikt om gebruikers te herkennen.Wij gebruiken Zopim live chat om onze bezoekers direct in contact te brengen met onze verhuurdienst.  Chat staat niet actief, bericht wordt omgezet in een mail.
  • bewaartijd: sessie

Prestatie-cookies (type 3)

Deze cookies verzamelen informatie over de wijze waarop u gebruikt maakt van websites. Prestatie-cookies helpen ons bijvoorbeeld om de meest populaire onderdelen van ons internetaanbod te identificeren.Op deze wijze kunnen wij de inhoud van onze websites doelgericht op uw individuele wensen afstemmen, waardoor wij ons aanbod voor u kunnen verbeteren. De door deze cookies verzamelde informatie is niet persoonsgerelateerd.

Naam: _AWSALB

  • Doeleinde: Niet geclassificeerd. Wordt gebruikt door zopim.com, een chat en messagetool. Bewaart een user ID zodat de messagefunctie gebruikt kan worden.
  • bewaartijd: 6 dagen

Cookies van derden (type 4)

Deze cookies zijn door derden, bijvoorbeeld sociale netwerken ingesteld. Ze worden voornamelijk gebruikt om de inhoud van sociale media te integreren, zoals sociale plug-ins op onze site. Wij maken geen gebruik van de informatie die deze cookies mogelijk zouden verzamelen.

Naam: _ga

  • Doeleinde: Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics. Deze third party cookie wordt gebruikt door Google Universal Analytics om een generalistisch beeld te vormen van het aantal paginabezoeken, unieke bezoekers, sessies en campagne data. Er wordt gebruik gemaakt van een random gegenereerde ID. De details worden toegelicht op deze webpagina van Google: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie­usage
  • duur: 2 jaar

Naam: _gid

  • Doeleinde: Deze third party cookie wordt gebruikt door Google Universal Analytics om het aantal paginabezoeken bij te houden.
  • bewaartijd: 24 uur

Naam: _collect

  • Doeleinde: Deze third party cookie wordt gebruikt door Google Universal Analytics om het surfgedrag van de bezoeker van onze site te volgen.
  • bewaartijd: sessie