Banden voor je lease auto of lease bestelwagen

Bepaal zelf hoeveel banden je opneemt in je leasecontract

Van plan je auto te leasen bij All Car Lease? Prima idee, want bij All Car Lease bepaal je helemaal zelf hoeveel banden je opneemt in je leasecontract – helemaal volgens je eigen voorkeur en budget.

Banden vervangen in een erkende bandencentrale die jij kiest

Zijn je banden toe aan vervanging? Dan maak je een afspraak in een door ons erkende bandencentrale om je banden te laten vervangen. Zo simpel als dat. Wij werken samen met deze bandencentrales:

Wanneer laat je je banden vervangen?

Bij een profiel van 2mm komt je veiligheid in het gedrang. Bij 3mm heb je meer kans op aquaplanning. Een profiel van 4mm of meer is perfect. Zorg er ook altijd voor dat je banden de juiste bandenspanning hebben. Dat zorgt voor een langere levensduur van je banden en een lager brandstofverbruik. Je wielen moeten ook in balans zijn.

Last van een trillend stuur als je rijdt? Dan moet je je wielen laten uitbalanceren.

Winterbanden in je leasecontract

Wil je graag winterbanden in je leasecontract? In je contract kunnen we één set winterbanden voorzien. Winterbanden bieden veel voordelen. Als de temperatuur onder 7° zakt, verliezen zomerbanden hun grip op de weg. Dat komt omdat het rubber van deze zomerbanden harder wordt door de kou. Winterbanden verslijten dan weer vlugger bij warmere temperaturen. Je laat je winterbanden best plaatsen vanaf eind oktober en laat ze er terug afhalen in maart of april.

Winterbanden in de Belgische wetgeving

De Belgische wetgeving bepaalt enkele spelregels wat betreft de winterbanden:

  • De Belgische wet laat winterbanden toe van 1 oktober tot 30 april. Deze winterbanden mogen een lagere snelheidscode hebben dan de originele banden van de wagen.
  • Je mag nooit een zomerband en een winterband op dezelfde as plaatsen. Als je winterbanden gebruikt, moet dit zowel vooraan als achteraan.
  • Voor M1 voertuigen mag je het hele jaar door winterbanden gebruiken, zolang de snelheidsindex groter of gelijk is aan de maximale snelheid van het voertuig.
  • Sneeuwkettingen mag je enkel bij sneeuw of ijzel gebruiken.

Je auto compleet met winterbanden leasen bij All Car Lease? Prima plan!
Bel ons op +32 3 641 96 11 of